Kredito atostogos iki 6 mėn. Kredito palūkanos nesikeičia!
Kaip panaikinti blogą kredito istoriją?
Naujienos

Kaip panaikinti blogą kredito istoriją?

Dauguma siektinu finansiniu tikslu laiko puikią kredito istoriją ir aukštą kreditinį reitingą. Tačiau kartais kelyje į finansinę sėkmę gali atsitikti ir nenumatytų nemalonumų. Laikinas pajamų sumažėjimas, laiku nemokamos paskolų įmokos, itin aukštas kreditinių skolų lygis ir kitos finansinės problemos neigiamai veikia kreditinį reitingą bei mažina galimybes gauti paskolas su mažesnėmis palūkanomis. Tad kaip geriausia efektyviai išspręsti blogos kredito istorijos problemą ir mėgautis kylančio kreditinio reitingo privalumais?

 

Kredito istorija. Svarbiausia – tikslus vertinimas

Norint tinkamai įvertinti savo finansinę padėtį, jums pirmiausia svarbu tiksliai išsiaiškinti 2 dalykus – esamų paskolų ir finansinių įsipareigojimų kiekį ir tikslias jų sumas bei dabartinį asmeninį kredito reitingą. Lietuvos finansinių institucijų suteiktų paskolų ir kreditų bazinę informaciją nesunku pasitikrinti Lietuvos Banko paskolų rizikos duomenų bazės portale. Radus informaciją apie visus turimus įsiskolinimus ir kreditorius, galima nesunkiai susisiekti su kiekvienu iš jų ir tiksliai išsiaiškinti mokėtinas sumas ir jų terminus bei bendrą grąžinimo laikotarpį.

Asmeninį kredito reitingą ir kredito istorijos ataskaitą kartą per metus galite nemokamai pasitikrinti užsiregistravus ir paslaugą užsakius Creditinfo Lietuva svetainėje. Gauta informacija ne tik geriau jus supažindins su turimais finansiniais įsiparegojimais, bet ir padės pamačius asmeninį kreditinį reitingą pažvelgti į savo finansinę istoriją iš potencialaus skolintojo perspektyvos.

 

Finansinių įpročių keitimas

Įvertinus visas turimas skolas, svarbu pradėti drastiškus pokyčius. Pirmiausias (ir svarbiausias) veiksmas – kuo stabilesnių pajamų užsitikrinimas ir aktyvus jų auginimas. Stabilių darbo pajamų generavimas ne tik padės jums efektyviai atsikratyti blogų skolų, bet ir ilgainiui teigiamai paveiks jūsų kredito reitingą.

Kredito istorijos tvarkymo principai yra labai paprasti. Kuo greičiau atsikratysite laiku neapmokėtų įsiskolinimų, tuo didesnes galimybes turėsite sugrįžti į palankaus kreditinio reitingo ribas ir ateityje skolinsitės palankesnėmis sąlygomis.

Bloga kredito istorija gali būti sėkmingiau sutvarkyta iš pradžių atiduodant visas vėluojančias paskolų įmokas. Po to rekomenduojama imtis kreditų su didžiausiomis palūkanų normomis. Tokiu būdu ne tik sumažinsite savo, kaip potencialaus paskolos gavėjo (-ės) esamos skolos santykinį dydį ir kredito grąžinimo rizikos lygį, bet ir sutaupysite ne vieną šimtą, o galbūt ir tūkstantį eurų nepermokant už brangiausias paskolas.

 

Bendradarbiavimas – kelias į sėkmę

Laiku negrąžinamos paskolos ir kreditai nemaloniai nuteikia ir skolininką, ir jo kreditorių. Jei matote, jog jums nepavyksta tinkamai laikytis finansinių įsipareigojimų, tačiau esate tvirtai pasiryžę ilgainiui skolas išmokėti, pravartu apie laikinus finansinius sunkumus ir planą juos įveikti informuoti ir paskolos teikėjo atstovus. Jei abi pusės yra suinteresuotos rasti kompromisinius sprendimus, derybų ir komunikavimo būdu galite pasiekti gerų rezultatų ir sumažinti žalą savo kredito istorijai bei kreditiniam reitingui.

 

 

Paskolos refinansavimas

Jei matote, jog esami finansiniai įsipareigojimai yra pernelyg didelė našta dabartinėms jūsų pajamoms, vienu iš galimų situacijos sprendimų gali būti paskolų refinansavimas. Pasirinkus šią paslaugą, didesnės jūsų turimų paskolų įmokos yra paskirstomos ilgesniam grąžinimo laikotarpiui. Todėl perskaičiavus kasmėnesinę įmokų sumą, ji gali ženkliai sumažėti. Tokiu būdu jūs patogiau ir lengviau atiduosite turimas paskolas ir nekenksite savo kredito istorijai.

Paskolos refinansavimo paslauga galite patogiai pasinaudoti apsilankę SMSpinigai svetainėje. Refinansuojame ir įvairių Lietuvos bankų bei kredito unijų paskolas, ir greituosius kreditus bei lizingo sutarčių mokėjimus. Klientams siūlome lankstų, nuo 500 iki 15000 eur. dydžio paskolos refinansavimą ir patogų prisitaikymą prie individualių jų poreikių. Refinansuotos paskolos grąžinimui galite pasirinkti jums patogų, nuo 6 mėn. iki 7 metų siekiantį laikotarpį bei lengvai ir sklandžiai išmokėti net ir sudėtingesnes skolas.

CHAT – konsultacija
Sveiki!
Mūsų konsultantai dirba I-V: 8:00 – 20:00 ir VI-VII: 10:00 – 18:00.
Rekomenduojame Jums siųsti savo klausimą elektroniniu paštu info@nordecum.lt, nurodant savo klausimą ir kontaktinius duomenis, kurie padėtų su Jumis susisiekti. Tai leis efektyviai išspręsti Jūsų klausimą.