Kredito atostogos iki 6 mėn. Kredito palūkanos nesikeičia!
Kaip efektyviai sumažinti būsto remonto išlaidas?
Naujienos

Kaip efektyviai sumažinti būsto remonto išlaidas?

Vasara dažnam lietuviui tampa ne tik turiningo poilsio, bet ir įvairių statybų bei turimo būsto remonto laiku. Pagaliau nutarus atnaujinti savo butą ar namą, susiduriama su krūva idėjų, minčių bei klausimų. Kokį biudžetą tikslinga numatyti suplanuotų darbų atlikimui? Kaip pigiai pasidaryti remontą ? Kokius darbus būtų galima saugiai ir patikimai atlikti patiems? Siekdami išsklaidyti dalį neramių minčių, pateikiame jums 4 praktinius patarimus, kurių dėka būsto remontas taps efektyviau suplanuojama ir pigiau įgyvendinama veikla.

 

Tikslus remonto biudžeto nusistatymas

Prieš pradedant būsto remontą, svarbu ir tikslingai suplanuoti visus darbus, ir kaip įmanoma aiškiau nusistatyti galutinę remonto kainą bei jo įgyvendinimo trukmę. Pirmiausia svarbu įsivardinti, kokius remonto darbus pageidaujate atlikti šiuo metu bei objektyviai apžvelgti, kokius darbus reikės atlikti per artimiausius kelis metus.

Paprastas praktinis pavyzdys. Jei suplanavote perdažyti būsto kambarių sienas bei pakeisti senus apšvietimo elementus naujais, bet matote, kad po kelių metų prireiks ir grindų dangos keitimo, veikiausiai naudinga visus darbus suplanuoti ir atlikti vienu kartu. Taip ne tik galėsite lengviau suderinti įvairius interjero sprendimus bei rasti ir akiai, ir piniginei patrauklesnį sprendimą, bet ir efektyviau išnaudosite remonto laiką bei minimizuosite remonto žalą naujiems interjero elementams.

Susidarius tikslų atliktinų darbų sąrašą, patariame apskaičiuoti jiems reikalingų statybinių medžiagų kiekius ir sudaryti pirkinių sąrašą. Vertinant galutines planuojamų pirkinių sumas labai svarbu žiūrėti ne į produktų kainų vidurkius, o į konkrečių, jus dominančių prekių ir apdailos elementų kainas. Kuo tikslesnis medžiagų kainų sąrašas, tuo paprasčiau įvertinti galutinę remonto kainą ir sau atsakyti, ar galutinės išlaidos telpa į suplanuoto biudžeto ribas.

 

Remonto darbų kainos

Dalį remonto kaštų galite sutaupyti patys atlikdami nesudėtingesnius ar mažiau specifinius darbus. Viskas priklauso ir nuo jūsų asmeninių kompetencijų bei galimybių, ir nuo turimo biudžeto. Vieni namų savininkai apsiriboja tokiais procesais, kaip kambarių paruošimas remontui ir naujų baldų surinkimas, kiti pasiraitoja rankoves ir, padedami ekspertų bei nemokamos mokomosios medžiagos internete, kokybiškai atlieka net kambarių dažymo, tapetavimo ar grindų dangos klojimo darbus. Tiesa, svarbu atsiminti, jog jei įvairūs remonto darbai jums yra nauja patirtis, veikiausiai jų atlikimui užtruksite bent keliskart ilgiau, nei kvalifikuoti specialistai.

 

Rinkitės kokybiškai dirbančius specialistus

Jei neturite patirties tokiuose specifiniuose remonto procesuose, kaip elektros instaliacijos darbai ar stogo dangos keitimas, veikiausiai visko neatliksite patys ir jums teks samdyti savo srities specialistus. Juos rekomenduojame atsirinkti atsižvelgiant į objektyvias aplinkinių rekomendacijas bei (jei tai įmanoma) į jau įgyvendintų darbų kokybės vertinimus.

Nevenkite ir palyginti kelių specialistų pateikiamus darbų kainų pasiūlymus bei preliminarius atlikimo terminus. Taip pat atminkite, jog yra rizikinga ir paprastai nerekomenduojama dirbti su specialistais, kurie be aiškių ir pagrįstų priežasčių bei teisinio įsipareigojimų patvirtinimo reikalauja iš anksto sumokėti visą remonto darbų kainą. Tačiau taip pat pravartu žinoti, jog avansinis mokėjimas už medžiagų pirkimą arba dalies darbų atlikimą yra gana įprasta statybų sektoriaus ir remonto darbų atlikimo praktika.  

 

Ruoškitės iš anksto

Jei tik turite noro ir galimybių, galite sekti įvairias statybinių prekių nuolaidas ir išpardavimus bei tokiu būdu pamažu įsigyti visas remontui reikalingas medžiagas mažesnėmis kainomis. Tiesa, tokiu atveju patariama nesivaikyti vien žemiausių kainų, o objektyviai įvertinti produkto kainos ir kokybės santykį.

Taip pat svarbu atsiminti ir tai, jog dauguma remonto darbų pavasario-vasaros sezono metu ženkliai pabrangsta. Statybos sektoriaus specialistai dėl užsakymų gausos renkasi iš anksto suplanuotus arba pelningesnius projektus, todėl jei jūsų remonto darbai gali būti sėkmingai atlikti ir šaltuoju metų laiku, gali būti naudinga šiek tiek luktelti bei taip sutaupyti dalį piniginių išlaidų.

 

Gali nutikti taip, jog jūsų suplanuotos būsto remonto išlaidos gerokai viršys asmeninio biudžeto galimybes. Dėl šios priežasties vis daugiau finansinių institucijų klientams siūlo specializuotas būsto remonto paskolas. SMSpinigai siūlo ne tik šią paslaugą, bet ir itin lanksčias remonto paskolos grąžinimo sąlygas.

SMSpinigai būsto remonto paskola pasinaudoti itin paprasta: nuotoliniu būdu pasirinkus norimas kredito sąlygas ir užpildžius paskolos paraišką, greitai ir patogiai gausite atsakymą dėl finansavimo sprendimo. Jei jūsų paraiška bus patvirtinta, pinigus operatyviai gausite į savo nurodytą bankinę sąskaitą ir galėsite pradėti remonto darbus.

SMSpinigai remonto paskola pasižymi lanksčiomis finansavimo ir grąžinimo sąlygomis: galite pasirinkti nuo 100 iki net 15000 eur. kreditą ir jo grąžinimui nusistatyti nuo 3 mėn. iki 6 metų terminą. Teikiame ne tik būsto remonto paskolas, bet ir tokias paslaugas, kaip vartojimo paskola, paskola su NT įkeitimu bei kreditas poilsiui, ar mokslui. Galite būti užtikrinti – SMSpinigai svetainėje rasite geriausiai jūsų poreikius atitinkantį finansavimo sprendimą.

CHAT – konsultacija
Sveiki!
Mūsų konsultantai dirba I-V: 8:00 – 20:00 ir VI-VII: 10:00 – 18:00.
Rekomenduojame Jums siųsti savo klausimą elektroniniu paštu info@nordecum.lt, nurodant savo klausimą ir kontaktinius duomenis, kurie padėtų su Jumis susisiekti. Tai leis efektyviai išspręsti Jūsų klausimą.