Kredito atostogos iki 6 mėn. Kredito palūkanos nesikeičia!
2024 m. Paryžiaus olimpinės žaidynės – ką aktyviausiai palaiko lietuviai?
Blog'as

2024 m. Paryžiaus olimpinės žaidynės – ką aktyviausiai palaiko lietuviai?

2024 m. Paryžiaus vasaros olimpinės žaidynės stipriai išgarsėjo ne tik kontraversiškais atidarymo ceremonijos sprendimais, bet ir itin laukiamų komandinių bei individualių sportinių dvikovų įvairove. Pasaulio olimpinių aistruolių akys krypsta tiek į tradicines, tiek į 3x3 formato vyrų krepšinio rungtis bei į absoliučią olimpinių žaidynių naujieną – breiko rungtį.

Ir nors Lietuvos delegacija su 50 profesionalių vyrų ir moterų atletų šiemet yra kiek kuklesnė (į olimpiadą kelialapio neiškovojo pagrindinė vyrų krepšinio rinktinė), tačiau intriguojančių debiutantų, savo pasiekimus jau įrodžiusių žymiausių pasaulio sportininkų bei mažiau įprastų sporto šakų atstovų tarp mūsų šalies olimpiečių tikrai nestinga. Tad kol pasaulis trumpam paniro į Paryžiaus žaidynių įvykių sūkurį, nusprendėme glaustai apžvelgti labiausiai šiose pirmenybėse laukiamus lietuvių pasirodymus.

 

Nauja sporto šaka ir jos lietuviškoji žvaigždė

Tikriausiai itin maža dalis lietuvių iki 2023 m. domėjosi breiku, kaip sporto šaka. Bet ši situacija visiškai pasikeitė po to, kai pasaulį 2023-iaisis apskriejo fenomenali naujiena – pasaulio breiko čempione tapo ne kas kitas, o jauna 16-metė breiko šokėja iš Lietuvos, Dominka Banevič.

Šiuo įspūdingu pasiekimu, savo jaunu amžiumi bei didžiule meile breikui išsiskyrusi Dominika greitai pelnė net ir mažiausiai sportu besidominčių lietuvių simpatijas. Ir būtent šiemet jaunoji breiko šokėja, kaip pasaulio čempionato laimėtoja, debiutuoja Paryžiaus olimpinių žaidynių breiko rungtyje.

Breikas yra palyginti nauja šaka sporto entuziastams, kuri būtent šiemet debiutuos olimpinių žaidynių formate. Kadangi Dominika – viena ryškiausių šios srities žvaigždžių, nėra jokios abejonės, jog B-Girl Nicka sceniniu vardu pasivadinusiai jaunajai šokėjai žaidynėse bus skirta itin daug dėmesio.

 

3x3 krepšinis vasaros olimpinėse žaidynėse

Sportas yra labai dinamiška mūsų gyvenimo dalis, stipriai atspindinti ir kultūrinius įpročius, ir visuomenės dėmesį prikaustančias sritis. Pastaruoju metu pastebime, jog ryškesnius pokyčius išgyvena būtent krepšinio sporto šaka. Klasikinį 5x5 komandinių varžybų formatą tiek įvairiuose čempionatuose, tiek olimpiadose vis labiau papildo 3x3 komandinis krepšinis. Ir būtent šioje vietoje Lietuvos perspektyvos atrodo itin gerai.

Nors dauguma Lietuvos sporto entuziastų gan stipriai liūdėjo dėl pagrindinės vyrų krepšininkų komandos nepatekimo į 2024 m. vasaros olimpines žaidynes, jų nuotaiką neabejotinai praskaidrino faktas, kad Lietuva turės savo atstovus 3x3 krepšinio rungtyje.

3x3 krepšinis kaip olimpinė rungtis debiutavo 2020 m. Tokijo žaidynėse. Džiugu, jog vis didesnio žiūrovų dėmesio ir solidesnių rėmėjų bei reklamuotojų kontraktų sulaukiančią sporto šaką šiandien itin solidžiai atstovauja ir mūsų tautiečiai.

Šiuo metu 3x3 vyrų krepšinio rinktinių pasauliniuose reitinguose lietuviai užima 6-ą vietą. Sėkmingi tarptautiniai lietuvių pasirodymai skatina ekspertus įvardinti juos kaip potencialius aukštų vietų prizininkus šiose žaidynėse. Lietuvą 3x3 šakoje Paryžiuje atstovauja krepšininkai Evaldas Džiaugys, Gintautas Matuli, Aurelijus Pukelis bei Šarūnas Vingelis ir komandos treneris Dainius Novickas.

 

 

Olimpinis disko metimas

2024 olimpinės žaidynės lietuviams taptų mažiau intriguojančia pramoga, jei ne tokios rungtys, kaip disko metimas. Ir ar galėtų būti kitaip? Juk būtent disko metimo rungties vyrų grupėje Lietuvą atstovaus ne kas kitas, o Mykolas Alekna!

Nors jam dar tik 21-eri, legendinio Lietuvos disko metiko ir olimpiečio Arvydo Aleknos sūnus Mykolas jau spėjo tapti viena ryškiausių savo sporto šakos žvaigždžių. 2022 m. Mykolas pelnė auksą disko metimo Europos pirmenybėse ir sidabrą pasaulio čempionate. 2023 metų pasaulio čempionate Budapešte ir 2024 m. Europos čempionate Romoje Mykolas pasidabino disko metimo bronzos medaliais vyrų grupėje. Taip pat jam šiuo metu priklauso ir pasaulinis vyrų disko metimo rekordas (74,35 m). Abejonių nekyla: Mykolas yra vienas iš savo rungties lyderių ir pagrindinių pretendentų į olimpinius medalius.

 

Jei ir jūs šiuo metu mėgaujatės prasidėjusia Paryžiaus olimpinių žaidynių karštine, primename, jog pagrindiniai žaidynių renginiai vyks iki pat rugpjūčio 11 d.! Tad jei dar nespėjote pasimėgauti savo vasaros atostogomis, galbūt būtent kelionė į Paryžių ir gyvas mėgstamiausių atletų palaikymas taptų puikia pramoga jums ir jūsų artimiesiems?

Tiesa, kainos Paryžiuje olimpiados metu tikrai nedžiugina. Ir viešbučių bei barų savininkai, ir maisto bei gėrimų pardavėjai naudojasi proga kuo daugiau uždirbti iš į Paryžių iš viso pasaulio suplūdusių turistų. Tad jei suplanavus savo kelionę matysite, jog pristigote pinigų, šioje vietoje galite greitai ir efektyviai pasinaudoti SMSpinigai kreditinėmis paslaugomis!

Šiuo metu siūlome ne tik lanksčius planus sugrįžtantiems klientams, bet ir išskirtines sąlygas naujiems SMSpinigai vartotojams. Pirmą kartą pas mus kreditą gaunantys klientai turi galimybę iki 1000 eur. dydžio sumą iki 12 mėn. laikotarpiui pasiskolinti be jokių palūkanų! Toks patrauklus finansavimas gali tapti ir puikiu atostogų fondo šaltiniu, ir solidžia suma brangesnės buitinės technikos pirkimui. Nepraleiskite progos – pasinaudokite unikaliu mūsų pasiūlymu jau dabar!

CHAT – konsultacija
Sveiki!
Mūsų konsultantai dirba I-V: 8:00 – 20:00 ir VI-VII: 10:00 – 18:00.
Rekomenduojame Jums siųsti savo klausimą elektroniniu paštu info@nordecum.lt, nurodant savo klausimą ir kontaktinius duomenis, kurie padėtų su Jumis susisiekti. Tai leis efektyviai išspręsti Jūsų klausimą.