Kredito atostogos iki 6 mėn. Kredito palūkanos nesikeičia!
Vasaros atostogų biudžeto planavimas: paprasti patarimai ir rekomendacijos
Naujienos

Vasaros atostogų biudžeto planavimas: paprasti patarimai ir rekomendacijos

Vasara – ištisus metus lauktas laikas. Pagaliau galima planuoti atostogas ir keliauti į tolimą šalį. Tačiau ne visų piniginė norimo storio, todėl labai svarbu planuoti savo biudžetą, kad užtikrintumėte finansinį stabilumą prieš atostogas ir po jų. Štai keletas patarimų, kaip sumaniai planuoti biudžetą.

Vasaros biudžeto planavimas: galimų išlaidų ribojimas

Pirmasis žingsnis planuojant biudžetą – nustatyti savo išlaidų limitą. Nusprendus, kiek galite išleisti atostogoms, bus lengviau judėti toliau ir pasirinkti tinkamiausią atostogų vietą – gimtąjį kraštą ar tolimesnes šalis.

Pasistenkite apgalvoti visas išlaidas, įskaitant apgyvendinimą, maistą, transportą ir, žinoma, nepamirškite pramogų. Atsižvelkite į visas nenumatytas išlaidas svečioje šalyje, pavyzdžiui, kelionės draudimą ar medicinos pagalbos kaštus.

 

Kiek pinigų kas mėnesį galėsite atidėti būsimoms atostogoms?

Kartais svajonių atostogoms verta taupyti ištisus metus. Jei tokios galimybės nėra, galima tiesiog pasinaudoti  kreditu, skirtu atostogoms  ir pramogoms. 

Šis kreditas gali būti naudojama kelionėms, apgyvendinimui, skrydžiams ir kitoms išlaidoms Lietuvoje bei užsienyje apmokėti. Be to, Smspinigai.lt siūlo visiškai nemokamą pirmąjį kreditą iki 1 000 Eur, grąžinant jį per 12 mėnesių: t. y. pasiskolinsite 1 000 Eur ir grąžinsite lygiai 1 000 Eur, nė cento daugiau.

Vasaros atostogos: rinkitės kryptį

Nusprendę dėl savo biudžeto, apsispręskite, kur norite vykti. Mielas ausiai jūros ošimas? O gal vilioja miesto šurmulys?

Išsirinkite vietą, draugaujančia su Jūsų pinigine ir norais.

Rinkdamiesi kelionės kryptį turėtumėte atsižvelgti į daugelį veiksnių, pavyzdžiui: kelionės trukmę, lėktuvo bilietų kainą, apgyvendinimo, maisto ir kt. kainas. Apsisprendus verta palyginti kainas ir rasti geriausią pasiūlymą.

Vasaros atostogų biudžetas: planuokite kelionę iš anksto!

Kitas labai svarbus žingsnis – išsamus ir kruopštus kelionės planavimas. Išankstinė rezervacija padės sutaupyti pinigų skrydžiams ir apgyvendinimui, taip pat leis rasti geriausius ekskursijų ir veiklos pasiūlymus. Be to, kuo anksčiau užsisakysite kelionę, tuo daugiau laiko turėsite apgalvoti kiekvieną žingsnį.

Vasaros atostogų biudžetas: skirstymas pagal kategorijas

Apsisprendus dėl biudžeto ir kelionės tikslo, metas suskirstyti biudžetą į atskiras kategorijas: transportas, apgyvendinimas, maistas ir pramogos. Tai padės Jums tikslingiau paskirstyti išlaidas.

Apgyvendinimas ir maistas

Apgyvendinimas yra vienas svarbiausių dalykų per vasaros atostogas. Apsisprendę dėl biudžeto, ieškokite apgyvendinimo įstaigos, kuri atitiktų Jūsų kišenę ir lūkesčius. Pavyzdžiui, norite apsigyventi viešbutyje, ar mieliau nuomositės butą? Norėtumėte gaminti maistą patys, ar vis tik smagiau valgyti restorane? Svarbu pagalvoti ir pasirinkti tai, kas atitinka jūsų biudžetą, bet neapkarpo lūkesčių.

Transportas

Transportas taip pat yra svarbi vasaros atostogų biudžeto dalis. Jei ketinate keliauti automobiliu, nepamirškite, kad reikės mokėti už automobilio nuomą, degalus ir automobilių stovėjimo aikšteles.

Veikla ir pramogos

Galbūt jau tiksliai žinote, ką norėsite pamatyti ar nuveikti per šias atostogas? Svarbu nuspręsti iš anksto. Beveik visas ekskursijas ar bilietus į muziejus galima iš anksto nusipirkti internetu už daug mažesnę kainą nei vietos kasoje.

Vasaros atostogų biudžetas: taupymas

Atostogų biudžeto planavimas ne visada reiškia, kad turite sumažinti savo kasdienes išlaidas. Yra daugybė būdų, kaip sutaupyti pinigų per vasaros atostogas, pavyzdžiui, naudotis kredito kortele, kuri yra gera alternatyva vartojimo paskolai.

Su Nordecum kredito kortele lengva atsiskaityti už pirkinius visame pasaulyje ir net pasiimti grynųjų pinigų iš bankomatų. Be to, naudodami šią kredito kortelę uždirbsite 2 % nuo visų pirkinių!

Atostogaukite be streso ir nesijaudindami dėl pinigų!

CHAT – konsultacija
Sveiki!
Mūsų konsultantai dirba I-V: 8:00 – 20:00 ir VI-VII: 10:00 – 18:00.
Rekomenduojame Jums siųsti savo klausimą elektroniniu paštu info@nordecum.lt, nurodant savo klausimą ir kontaktinius duomenis, kurie padėtų su Jumis susisiekti. Tai leis efektyviai išspręsti Jūsų klausimą.