Kredito atostogos iki 6 mėn. Kredito palūkanos nesikeičia!
Rudeninė išlaidų revizija
Naujienos

Rudeninė išlaidų revizija

Ruduo – tarsi nauja pradžia, todėl būtent dabar tinkamiausias laikas atidžiai peržiūrėti savo išlaidas ir išsikelti tikslus ateinančiam laikotarpiui. Kaip valdyti biudžetą, plačiau sužinosite mūsų tinklaraštyje Smspinigai.lt

Ruduo – puikus metas peržiūrėti savo finansus

Prasidėjęs ruduo dažniausiai reiškia grįžimą į įprastą gyvenimo ritmą: vaikai grįžta į mokyklas, tėvai – į studijas ar darbą, ir apskritai, visi daugiau laiko praleidžia namuose. O prabėgusi vasara paprastai atsisveikina gerokai padidinusi mūsų išlaidas. Kartais net nesuvokiame, kiek daug pinigų išleidžiame per vasaros atostogas ir šventes: bendros šeimos kelionės, vaikų stovyklos ir pasisėdėjimai kavinių terasose – juk visa tai išlaidos. Vadinasi, rudens pradžia – puikus metas jas peržiūrėti.

Taigi, nuo ko turėtumėte pradėti?

Išlaidų analizės tikslas – susidaryti aiškų vaizdą, kiek išleidžiate kiekvieną mėnesį ir kur galite sutaupyti. Išlaidų analizę sudaro keli etapai:

 

Išsikelkite sau tikslą

Prieš pradėdami analizuoti savo išlaidas, išsikelkite sau tikslą ar net kelis tikslus, dėl kurių apskritai imatės šios sunkios užduoties.  Jei norite kam nors sutaupyti, pavyzdžiui, kelionėms ar didesniam pirkiniui, būtinai tai užrašykite. Norint protingai valdyti išlaidas ir gyventi pagal griežtą biudžetą, reikia daug valios ir nuoseklumo, todėl verta nusistatyti konkrečius tikslus, kad būtų galima save motyvuoti.

Registruokite savo pajamas ir išlaidas

Analizuodami savo išlaidas, pradėkite nuo visų savo pajamų užrašymo. Be pagrindinio darbo užmokesčio, įtraukite ir alimentus, nuomą, vaikų pinigus, stipendijas ir visus kitus pajamų šaltinius. Taip pat svarbu surašyti visas išlaidas, nepriklausomai nuo jų dydžio, kad susidarytumėte aiškesnį vaizdą, kur dingsta jūsų pinigai. Dabar yra daugybė programėlių ir net bankai siūlo paslaugas, skirtas išlaidoms apskaityti, tačiau galite pradėti nuo paprastos elektroninės skaičiuoklės.

Apskritai, išlaidas galima suskirstyti į kategorijas pagal jų paskirtį, pvz.: 

  • Maistas
  • Laisvalaikis
  • Ryšių paslaugos
  • Būstas
  • Paskolos ir išperkamoji nuoma
  • Vaikai
  • Transportas
  • Pramogos
  • Naminiai gyvūnai
  • Vaistai
  • Drabužiai, avalynė ir aksesuarai

 

Sudarykite savo biudžetą

Surinkus visą išsamią informaciją apie pajamas ir išlaidas, metas sudaryti biudžetą. Apskaičiavę išlaidas pagal kategorijas, pamatysite, kur galite jas sumažinti. Jei kai kurių išlaidų sumažinti neįmanoma, pagalvokite, kaip padidinti pajamas. Sudarydami mėnesio biudžetą, būtinai nustatykite įvairių kategorijų išlaidų ribas, kad galėtumėte kontroliuoti savo finansus.

Greita paskola iš Smspinigai.lt – išgelbės nuo netikėtų išlaidų

Net jei turite biudžetą ir griežtai kontroliuojate išlaidas, kartais susiklosto nenumatytų situacijų, kurios reikalauja didelių išlaidų. Tokiais atvejais tobula išeitis – greita paskola iš Smspinigai.lt www.smspinigai.lt/vartojimo-paskola. Be to, pirmąją paskolą iki 1 000 eurų galite gauti nemokamai!

Daugiau apie mūsų paskolas sužinosite čia www.smspinigai.lt

Beje, taip pat siūlome vartojimo kreditus, kelionių kreditus, kreditus būsto remontui! www.smspinigai.lt/paskola-busto-remontui

CHAT – konsultacija
Sveiki!
Mūsų konsultantai dirba I-V: 8:00 – 20:00 ir VI-VII: 10:00 – 18:00.
Rekomenduojame Jums siųsti savo klausimą elektroniniu paštu info@nordecum.lt, nurodant savo klausimą ir kontaktinius duomenis, kurie padėtų su Jumis susisiekti. Tai leis efektyviai išspręsti Jūsų klausimą.