Kredito atostogos iki 6 mėn. Kredito palūkanos nesikeičia!
Automobilio paskola. Ką svarbu įvertinti prieš perkant automobilį išsimokėtinai?
Naujienos

Automobilio paskola. Ką svarbu įvertinti prieš perkant automobilį išsimokėtinai?

Automobilio pirkimas paprastai yra itin džiugus ir laukiamas procesas. Dauguma pirkėjų dienų dienas praleidžia intensyviai ieškodami svajonių automobilio, kuris atitiktų ir jų lūkesčius, ir biudžeto galimybes. Pravertę tūkstančius skelbimų ir daugybės salonų pasiūlymus, jie dažnai pastebi, jog svajonių mašinos įsigijimas nėra pigus malonumas. Todėl dažnu atveju pasirenkama dalį arba visą pirkinio sumą finansuoti imant automobilio paskolą.

Tam, jog priimtumėte tinkamus sprendimus nusistatant automobilio paskolos sumą, grąžinimo terminą ir renkantis palankiausias sąlygas, žemiau pateikiame kelis praktinius automobilio paskolos ėmimo patarimus.

 

 

Tikslus biudžeto nusistatymas

Pirmiausia svarbu tiksliai nusistatyti biudžeto dydį savo planuojamam pirkiniui. Geriausia tai padaryti iš anksto išsirenkant konkretų pirktino automobilio modelį. Tokiu būdu užsitikrinsite efektyvų paskolos lėšų panaudojimą ir nereikės nei mokėti palūkanų už naudingai nepanaudotų pinigų dalį, nei sukti galvos, iš kur gauti dar kelis šimtus ar tūkstančius eurų svajonių automobilio įsigijimui. Žinoma, nusistatant pirkinio biudžetą, svarbu įsivertinti ir finansines paskolos grąžinimo galimybes.

 

Asmeninės finansinės padėties įvertinimas

Prieš teikiant paraišką nusistatytai sumai, įsitikinkite, jog galite sau leisti komfortabiliai mokėti kasmėnesines paskolos įmokas ir padengti netiesiogines automobilio pirkimo išlaidas. Kai kurie žmonės koncentruojasi vien į automobilio pirkimui reikiamos sumos gavimą ir užmiršta reguliarias degalų, remonto, priežiūros ir draudimo išlaidas. Svarbu palyginti preliminarias bendras kasmėnesines automobilio išlaidas su savo asmeninėmis ar bendromis šeimos pajamomis. Tokiu būdu užsitikrinamas optimalus bei kliento galimybes atitinkantis automobilio paskolos finansavimas.

Pagal universalų biudžeto skirstymo principą, automobilio paskolos įmokos neturėtų viršyti 15% asmeninių kasmėnesinių pajamų ribos. Jei automobilis perkamas bendriems visos šeimos poreikiams, galima į šį skaičiavimą įtraukti ir sutuoktinio (-ės) pajamas. Tačiau tokiu atveju taip pat pravartu atkreipti papildomą dėmesį į paskolos grąžinimo laikotarpį ir rinktis tokią paskolos sumą, kurios įmokų mokėjimas jums netaptų per sunkia našta laikino pajamų sumažėjimo atveju.

 

Geriausių paskolos sąlygų gavimas

Norėdami gauti geriausias įmanomas paskolos sąlygas, dauguma pirkėjų koncentruojasi tik į kreditorių ir jų paskolos sąlygų palyginimą bei užmiršta, jog jų tiesioginės pastangos gali svariai prisidėti prie žemesnių paskolos palūkanų normų pasiūlymų gavimo.

Jei neplanuojate itin skubaus automobilio pirkimo, prieš paskolos ėmimą rekomenduojame kaip įmanoma labiau sumažinti visų kitų finansinėms įstaigoms matomų kreditinių įmokų ir įsipareigojimų kiekį. Kuo daugiau paskolų atiduosite, tuo labiau sumažinsite kredito grąžinimo riziką. O mažėjanti rizika beveik visada reiškia ir galimybes gauti finansavimą su mažesnėmis palūkanų normomis.

Taip pat perkant automobilį svarbu realistiškai įvertinti ir maksimizuoti asmeninio finansavimo dalį šiame procese. Jei turite papildomų, būtinam finansiniam rezervui nepriskirtų lėšų, veikiausiai būtų naudinga didžiąją jų dalį panaudoti norimo automobilio įsigijimui. Tokiu būdu išvengsite didesnių paskolos palūkanų įmokų ir galėsite lengviau bei greičiau išmokėti kreditą.

Žinoma, svarbu nepamiršti ir skirtingų paskolos teikėjų bei jų sąlygų vertinimo. Tam, jog automobilio pirkimo pardavimo sutartis būtų sudaryta užsitikrinant palankiausias finansavimo sąlygas, pravartu palyginti įvairių kreditorių pasiūlymus ir jų paskolos palūkanų normas tiems patiems skolinimosi laikotarpiams. Tai galima padaryti ir pildant individualias paskolos paraiškas pasirinktiems potencialiems kreditoriams, ir naudojantis įvairiomis paskolų palyginimo platformomis.

 

 

SMSpinigai siūlo itin lanksčias ir patrauklias automobilio paskolos sąlygas. Norimo automobilio pirkimui suteikiame net iki 15000 eur. dydžio kreditą, kurio grąžinimo terminą galite itin lanksčiai pasirinkti pagal savo asmeninius poreikius: paskolos išmokėjimo laikotarpis gali svyruoti nuo 3 mėn. iki 6 metų!

Taip pat pravartu žinoti, jog pasirinkus SMSpinigai automobilių paskolą, nebus reikalingas JOKS pradinis pirkimo įnašas ar Kasko draudimas, o pasirinkta transporto priemonė iš karto bus užregistruota jūsų vardu. Paskolos sumą galėsite arba panaudoti norimos transporto priemonės įsigijimui, arba turimo automobilio remontui.  

CHAT – konsultacija
Sveiki!
Mūsų konsultantai dirba I-V: 8:00 – 20:00 ir VI-VII: 10:00 – 18:00.
Rekomenduojame Jums siųsti savo klausimą elektroniniu paštu info@nordecum.lt, nurodant savo klausimą ir kontaktinius duomenis, kurie padėtų su Jumis susisiekti. Tai leis efektyviai išspręsti Jūsų klausimą.