Kredito atostogos iki 6 mėn. Kredito palūkanos nesikeičia!
3 dalykai, kurie Jums padės išvengti netikėtų išlaidų
Naujienos

3 dalykai, kurie Jums padės išvengti netikėtų išlaidų

Pinigų taupymo svarbą suvokia kone kiekvienas žmogus. Bėda ta, kad mūsų šalyje vis dar palyginti mažai dėmesio skiriama kokybiškam finansų planavimo mokymui. Todėl pinigai dažnai tiesiog taupomi ir neskirstomi pagal konkrečius tikslus ir poreikius. Būtent dėl šios priežasties iš pažiūros stipriai taupantys asmenys finansinių grėsmių akivaizdoje apsižiūri, jog įsivaizduoti didžiuliai turtai ir santaupos tartum ištirpo.  

Siekdami padėti savo skaitytojams mėgautis kokybiško finansų planavimo naudomis, šiandien atrinkome Jums tris pagrindinius patarimus, kurių dėka galėsite geriau finansiškai pasiruošti netikėtoms išlaidoms.

 

  1. Asmeninis biudžetas

Pajamų ir išlaidų sekimas bei tikslus skirstymas pagal poreikius yra absoliuti būtinybė kiekvienam žmogui, kuris nori džiaugtis finansiniu stabilumu. Svarbu ne tik sekti savo finansų srautus, bet ir tinkamai atsisakyti perteklinių nebūtinųjų išlaidų, ploninančių jūsų pinigines.

Egzistuoja daugybė su taupymu ir investavimu susijusių finansinių taisyklių. Ir naujokams, ir pažengusiems finansų planuotojams dažnai rekomenduojama biudžetą valdyti remiantis 50/30/20 taisyklės principais. 50-30-20 taisyklė veikia gana paprastai. 50 proc. sumos nuo gaunamų pajamų atidedama būtinosioms išlaidoms – būsto paskolai, maisto prekėms, transporto išlaidoms bei komunalinių paslaugų mokesčiams. 30 procentų atlyginimo skiriama įvairioms pramogoms – kelionėms, kultūriniams renginiams, nebūtiniems laisvalaikio drabužiams, ir t.t. Likę 20 proc. atidedami nuolatiniam taupymui ir investavimui.

50/30/20 taisyklės laikymasis padeda ne tik disciplinuotai elgtis su finansais bei ilgainiui sutaupyti reikšmingas sumas, bet ir visa tai įgyvendinti per daug neribojant savo nebūtinųjų poreikių. Yra daug lengviau laikytis taisyklių be perteklinių gyvenimo būdo suvaržymų.

 

  1. Finansinis rezervas

Jei norite sumaniai skirstyti taupomus pinigus ir jaustis užtikrintai finansinių nemalonumų akivaizdoje, patariame jums sukaupti asmeninį finansinį rezervą, dar vadinamą finansine pagalve. Tos pagalvės dydis labai priklauso nuo jūsų asmeninių finansinių įsipareigojimų.

Jei neturite jokių skolų, arba jų įmokos nesudaro daugiau nei 36 proc. kasmėnesinių pajamų bei kitų asmenų išlaikymui taip pat neskiriate didelės algos dalies, jūsų finansiniai įsipareigojimai laikytini mažais. Tokiu atveju jums pakanka nenumatytiems finansiniams nemalonumams sukaupti maždaug 3 mėnesių būtinosioms išlaidoms prilygstantį finansinį rezervą.

Jei jūsų skolų įmokos viršija 36 proc. nuolatinio atlyginimo ir (arba) iš savo atlyginimo išlaikote kelis kitus asmenis, jūsų įsipareigojimai laikomi vidutiniais. Tokiu atveju rekomenduojama sukaupti bent jau 6 mėnesių būtinosioms išlaidoms prilygstančią finansinę pagalvę.

Na, o jeigu iš skolintų lėšų neseniai pradėjote savo verslą, įvairių skolų įmokos sudaro didesnę dalį jūsų kasmėnesinių pajamų bei skiriate santykinai dideles sumas kitų jūsų šeimos asmenų išlaikymui, jūsų finansiniai įsipareigojimai laikomi dideliais. Šiuo atveju rekomenduojama sukaupti maždaug 12 mėnesių būtinosioms išlaidoms prilygstantį finansinį rezervą.

 

 

  1. Draudimo apsauga

Pastebime, jog net ir šiomis dienomis palyginti nemaža dalis visuomenės neskiria pakankamai dėmesio vienai iš geriausių įmanomų finansinių apsaugų – įvairių tipų draudimams. Žinoma, jei jūsų sugedusiam automobiliui prireikė vos kelis šimtus eurų kainuojančio remonto, šioje vietoje galima lengvai pasinaudoti rezerviniu fondu. Tačiau susidūrus su didesnėmis problemomis (pvz. jūsų gyvenamojo būsto užliejimu arba rimtesniais sveikatos sutrikimais), metų metus kaupti rezervai gali išnykti per kelias savaites. Būtent todėl svarbu nuo brangių finansinių problemų apsisaugoti tinkamais draudimais.

Be įprastų būsto ir sveikatos draudimų, rekomenduojame pagalvoti ir apie specifiškesnių polisų įsigijimą. Jei jūsų profesija yra susijusi su aukštesnio lygio rizika ir galimais susižalojimais darbo metu, patariame pasidomėti ir galbūt pasirūpinti profesinės civilinės atsakomybės draudimu arba nelaimingų atsitikimų bei gyvybės draudimo polisais. Na, o jei turite didesnės vertės įrenginių ar kito materialaus turto, naudojamo kasdieniam darbui ir pajamų gavimui (pvz., žemės ūkio technika, brangesnė statybinė technika), rekomenduojame pasirūpinti tinkama draudimine šio turto apsauga.

 

Žinoma, gyvenimas yra kupinas netikėtumų, kuriems ne visada spėjame tinkamai pasiruošti. Jei jums skubiai prireikė pinigų asmeninių tikslų įgyvendinimui, ar finansinių problemų sprendimui, SMSpinigai pasiruošę Jums padėti!

Šiuo metu naujiems klientams siūlome iki 1000 eurų sumą iki 12 mėn. laikotarpiui pasiskolinti be jokių palūkanų! O jei staiga prireikė didesnės sumos, galite greitai ir patogiai užpildyti vartojimo paskolos paraišką ir net iki 15 000 eur. sumą pasiskolinti nuo 3 mėn. iki 6 metų laikotarpiui.

Klientams teikiame ne tik kreditavimo, bet ir įvairių turimų paskolų refinansavimo paslaugas bei siūlome pradėti naudotis specialiomis Nordecum cashback kreditinėmis kortelėmis, su kuriomis galite gauti net 2 proc. dydžio pinigų grąžinimą nuo KIEKVIENO pirkinio.

CHAT – konsultacija
Sveiki!
Mūsų konsultantai dirba I-V: 8:00 – 20:00 ir VI-VII: 10:00 – 18:00.
Rekomenduojame Jums siųsti savo klausimą elektroniniu paštu info@nordecum.lt, nurodant savo klausimą ir kontaktinius duomenis, kurie padėtų su Jumis susisiekti. Tai leis efektyviai išspręsti Jūsų klausimą.