Kredito atostogos iki 6 mėn. Kredito palūkanos nesikeičia!
2 dalykai, kuriuos svarbu įvertinti imant vartojimo paskolą
Naujienos

2 dalykai, kuriuos svarbu įvertinti imant vartojimo paskolą

Vartojimo paskola visais laikais buvo itin populiarus skolinimosi būdas. Finansinėms institucijoms sąlyginai lengva ir efektyvu tokias paskolas teikti, o kredito gavėjas gali džiaugtis paprastu skolos grąžinimo procesu. Euromonitor International organizacijos duomenimis, 2023 m. viso pasaulio vartojimo paskolų vertė siekė apie 17 trilijonų JAV dolerių.

Žinoma, kiekvienos paskolos gavimo procesas prasideda nuo paraiškos pateikimo finansinei įstaigai. Potencialus skolintojas turi kruopščiai įvertinti jūsų galimybes laikytis kreditinių įsipareigojimų. Jei atitinkate būtinuosius paskolos gavimo kriterijus, galite greitai pasirašyti individualią sutartį ir pradėti disponuoti gauta pinigų suma.

Prieš pasirašant paskolos gavimo sutartį, būtina atsiminti esminį patarimą: svarbu ne tik paskolą gauti, bet ir tinkamai įsivertinti jos grąžinimo galimybes ir asmeninius poreikius. Tikimės, jog būtent tai Jums ir padės padaryti 2 esminiai vartojimo paskolos ėmimo patarimai.

 

  1. Išanalizuokite esmines skolinimosi sąlygas

Prieš pasirašant vartojimo paskolos gavimo sutartį, būtina susipažinti su kasmėnesinių palūkanų dydžiais ir įvertinti galutinę paskolos sumą bei bendrą jos grąžinimo laikotarpį. Taip pat būtina įsigilinti į paskolos grąžinimo būdą.

Imant vartojimo paskolą, finansinė įstaiga automatiškai pritaiko anuitetinį skolos grąžinimo principą. Tai reiškia, jog paskola ir jos palūkanos išskaidomos lygiomis dalimis visam grąžinimo laikotarpiui. Šis būdas itin patogus tiems, kurie nori lengvai planuoti savo biudžetą ir paskolai iš anksto atidėti tikslią pinigų sumą.

Tačiau pravartu prisiminti, jog vartojimo paskolos grąžinimui dažnai galima rinktis ir kitą – linijinį – paskolos įmokų principą. Pasirinkus jį, kiekvieną mėnesį grąžinsite fiksuotą paskolos dalį, o palūkanos bus perskaičiuojamos nuo likusios kredito sumos ir ilgainiui vis mažės. Toks paskolos grąžinimo metodas per visą laikotarpį padeda gavėjui sumokėti mažiau palūkanų ir sutaupyti. Tiesa, norint pasirinkti linijinį paskolos grąžinimo būdą, dėl tokios galimybės reikia atskirai kreiptis į savo paskolos teikėją.

 

  1. Fiksuotos ir kintančios palūkanos

Nusprendus gauti vartojimo paskolą Lietuvoje, verta iš anksto išsiaiškinti ir tai, ar galima pas pasirinktą paskolos teikėją rinktis tarp fiksuotų ir kintančių palūkanų normų taikymo. Fiksuotų palūkanų atveju visą paskolos grąžinimo laikotarpį bus taikoma vienoda, sutartyje numatyta palūkanų norma. Tuo tarpu jei pasirenkamos kintančios palūkanos, jų lygis paskolos grąžinimo laikotarpiu keisis atsižvelgiant į bazinį tarpbankinių palūkanų lygio rodiklį. Lietuvoje ir kitose ES šalyse sprendžiančiuoju veiksniu kintančioms palūkanų normoms išlieka EURIBOR indeksas.

Nėra vienareikšmio atsakymo į klausimą „Kokį palūkanų normų tipą rinktis geriausia?“. Jei išanalizavę situaciją matote, jog EURIBOR palūkanų normų ilgalaikis mažėjimas yra tikėtinas, gali būti naudinga rinktis kintančias palūkanas. Tarpbankinėms palūkanų normoms euro zonoje krintant, mažėtų ir jūsų grąžintinų paskolos palūkanų dalis. Kita vertus, jei situacija staiga pasikeistų, kylantis EURIBOR indekso rodiklis ženkliai išaugintų ir grąžintinų palūkanų dalį. Tuo tarpu stabilesniu pasirinkimu laikomas fiksuotų palūkanų variantas gali būti nuostolingesnis žemo tarpbankinių palūkanų lygio laikotarpiu. Tačiau jei EURIBOR normos staiga pradeda ženkliai kilti, fiksuotų palūkanų savininkai savo pasirinkimu džiaugiasi skaičiuodami sutaupytus palūkanų procentus.

 

 

SMSpinigai – patikimas ir patogus jūsų finansinis partneris, galintis pasiūlyti itin įvairias finansavimo paslaugas. Planuojate įsigyti naują automobilį? Kviečiame pasinaudoti mūsų Autokredito paslauga. Skubiai prireikė paskolos asmeniniams vartojimo poreikiams? Pildykite mūsų paraiškos formą ir gaukite nuo 1000 iki 15000 eur. dydžio kreditą su vos nuo 3,67 proc. siekiančiomis metinėmis palūkanomis! Beje, naujus klientus kviečiame pasinaudoti specialia nuolaida. Iki 1000 eurų siekiantį kreditą galite visiškai be jokių palūkanų pasiimti iki 12 mėn. laikotarpiui!

Siūlome ne tik standartines vartojimo ir automobilių paskolas, bet ir specifinius kreditus remonto, poilsio, mokslų ir kitų poreikių finansavimui. Taip pat teikiame ir paskolų refinansavimo paslaugas bei kreditines korteles su 2 proc. cashback (pinigų grąžinimo nuo kiekvieno pirkimo) funkcija. Per beveik 14 veiklos metų Lietuvoje finansavimo paslaugas suteikėme tūkstančiams paskolos gavėjų, todėl gebame puikiai atsižvelgti į individualią kiekvieno mūsų kliento situaciją.

CHAT – konsultacija
Sveiki! Kuo mes galime Jums padėti?